The best Side of Sanal Sunucu Nedir?
The best Side of Sanal Sunucu Nedir?
Blog Article
Aynı zamanda, fiziksel sunucularla olan farklarını öğrenecek ve ihtiyacınıza en uygun sanal sunucuyu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda ipuçları vereceğiz. Bulut bilişimin bu önemli unsuru hakkında bilgiler edinmeye hazırsanız, başlayalım.
Altyapınızdan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için bazı BT altyapı sağlayıcıları tarafından sunulan yönetilen hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.
Diğer taraftan, VPS barındırma kullandığınızda siteniz daha yüksek istek hacimlerini kaldırabileceği için paylaşılan barındırmaya kıyasla daha iyi performans gösterecektir.
Barındırma şirketi, yönetilmeyen barındırma ile aynı temel unsurları sağlamanın yanı sıra temel yazılım kurulumu ve destek işlevlerini de sağlar. Sağlanan ek hizmetlere bazı örnekler:
Sanal sunucu ile kaynaklar çerçevesinde istediğiniz kadar Internet sitesi barındırabilir, dilerseniz Webhosting satışı yapabilirsiniz. Oyun Sunucusu Kurabilirsiniz
Bulut üzerinde kurulmuş bir sanal sunucu details Centre’da bulunan bir sunucudan farksızdır. Ne amaçla kullanılırsa kullanılsın yüzde %ninety nine.8 uptime bulunurluk oranı ile yüksek hızlı internet erişimi sağlar.
Sanal Sunucular Nedir? Sanal sunucu, adanmış sunuculara kıyasla yazılım ve donanım kaynaklarını diğer işletim sistemleriyle paylaşan bir sunucudur.
VPS barındırma, paylaşılan ve tahsis edilmiş barındırma arasında bir noktada yer alır. Tek bir fiziksel sunucu bölümlere ayrılır.
Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.
Bu sanal makinalar, kendi işletim sistemlerine, uygulamalarına ve yapılandırmalarına sahip olabilirler ve sanki bağımsız birer donanım imiş gibi davranabilirler.
Sanal sunucuların başlıca özellikleri website arasında ise yüksek erişilebilirlik, kolay yedekleme ve kurtarma işlemleri, ve hızlı dağıtım kabiliyetleri bulunur.
Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif hale getirebilirsiniz.
Diğer sunucu türleriyle karşılaştırıldığında sanal sunucular, donanım kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak tanıdığı için genellikle fiziksel sunuculara göre daha fazla esneklik ve maliyet tasarrufu sunar.
Apple, projeyle ilgili bugüne kadar kamuoyuna resmi bir açıklama yapmamıştı ancak yaklaşık on yıldır hakkında çok sayıda haber sızan projede 2 bine yakın kişinin çalıştığı tahmin ediliyordu.